tiistai 1. joulukuuta 2015

Rakuunainen porkkanapasta



Pastaruoat ovat mainioita, nopeita ja helppoja, arkiruokaa parhaimmillaan! Tämän yksinkertaisen pastan ainekset löytyy aina kaapista.

Porkkanapasta
3-4 annosta

150g pastaa
3 porkkanaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
0,5 tl suolaa
1 tl rakuunaa
oliiviöljyä
parmesan juustoa 



Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuori porkkanat ja tee kuorimaveitsellä porkkanasta ohuita pitkiä siivuja. Lorauta paistinpannulle kuumenemaan tilkka oliiviiöljyä, kuullota ensin sipuleita ja lisää porkkanasuikaleet. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen ja pastan kypsymisen ajan lämmittele porkkanasipuliseosta miedolla lämmöllä. Porkkanat ovat niin ohuita, että ne kypsyvät nopeasti! Kun pasta on melkein valmista, valuta vesi pois ja lisää pasta paistinpannulle ja mausta suolalla ja rakuunalla. Pyörittele pasta ja porkkanasipuliseos hyvin sekaisin pannulla. Nosta lautaselle annos porkkanapastaa ja viimeistele parmesan raasteella. Ja sitten vain ääntä kohti!


Popsi, popsi porkkanaa!

- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti