maanantai 28. joulukuuta 2015

Peruna-avokadosalaattia persiljatahnalla

Peruna-avokadosalaatti maistuu joulupöydän jälkeen ja lisämaustetta antaa persiljatahna. Ohje on vegaaninen ja persiljatahnaa sopii myös leivän päälle levitettäväksi.

Halusin joulun jälkeen valmistaa ruuaksi jotain raikasta. Syön salaatteja mielelläni ja kausittain yhdistelen erilaisia raaka-aineita salaateiksi. Olen kokeillut useita erilaisia versioita perunasalaateista ja kestosuosikiksi on noussut peruna-avokadosalaatti. Joskus lisään salaatin joukkoon marinoituja papuja ja kirsikkatomaatteja, mutta tällä kertaa tein salaatin kylkeen persiljatahnan. Nämä alkuperäiset ohjeet ovat Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta. Tosin korianterikastike muuttui käsittelyssäni persiljatahnaksi ja perunasalaattiin lisään mielelläni myös fetajuustoa (jolloin salaatti ei tietystikään sovi vegaanille).




Peruna-avokadosalaatti
800 g kiinteitä perunoita
2 avokadoa
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
sitruunan mehu puristettuna
1 punasipuli 
suolaa & pippuria

Pese ja kuori perunat. Keitä perunat, kaada vesi pois ja jätä ne jäähtymään. Pilko sillä välin avokadot ja lisää niiden joukkoon oliiviöljy, raastettu sitruunankuori ja puristettu sitruunamehu. Kuutioi punasipuli ja sekoita se yhdessä avokadoseoksen kanssa perunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. 


Persiljatahna
2 dl salaattisiemensekoitusta 
puntti tuoretta persiljaa
130 g kesäkurpitsaa 
n. 1 dl oliiviöljyä 
suolaa & pippuria

Sekoita ainesosat sauvasekoittimella tahnaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna tahnan maustua hetki jääkaapissa. Tarjoile yhdessä salaatin kanssa. 


-Sanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti