tiistai 8. joulukuuta 2015

Jaanan kasvislasagne


Tämä resepti on julkaistu ennenkin! Alkuvuonna eräs Pyhäjärviseudun paikallislehti otti yhteyttä ja tiedusteli olisiko minulla kasvisruokareseptiä heidän Minun reseptini -juttusarjaan. No olihan minulla! Lehden julkaisun jälkeen olen saanut yhteydenottoja joissa on pyydetty tätä lasagnereseptiä. Lehtileike kun oli päässyt joiltain hukkumaan ja kasvislasagne oli jäänyt mieleen. No nyt tämä on visusti tallessa täällä blogissa!


Tarvitset vain ison kattilan jossa kastike valmistetaan sekä leikkuulaudan ja terävän veitsen joilla valmistelet kasvikset.

Jaanan kasvislasagne
6 annosta

400 g kesäkurpitsaa
500 g bataattia
180 g porkkanaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
500 g tomaattimurskaa
500 g paseerattua tomaattia
2 dl ruokakermaa
100 g (3dl) juustoraastetta
6 kpl lasagnelevyjä
1 rkl öljyä
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl pizzamaustetta

Kuori ja pilko bataatti, sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja raasta. Pilko kesäkurpitsa kuorineen pieniksi kuutioiksi (saman kokoiseksi kuin bataatti). Kuumenna öljy isossa kattilassa, kuullota ensin sipuleita ja lisää pilkotut ja raastetut kasvikset. Sekoittele viisi minuuttia ja mausta. Lisää tomaattimurska ja paseerattu tomaatti, kerma sekä vesi. Anna porista miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, jotta kasvikset pehmenevät kunnolla.

Kokoa lasagne. Laita vuoan pohjalle ensin kastiketta, sitten kolme lasagnelevyä, sitten kastiketta ja vielä kolme lasagnelevyä. Lisää päälle loput kastikkeesta sekä juustoraaste. Paista uunin alatasolla 200 asteen lämmössä noin 30-35 minuuttia. 


Maukasta tiistaita!
- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti