keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Maailman paras punajuurilaatikko fetajuustolla

Nyt on otsikolla odotuksia, mutta niin hyvää tuli punajuurilaatikosta että maailman paras -tittelin annoin. Joululaatikot taitavat olla suurimmalla osalla jo tehtynä? Jos ne punajuuret siellä nyt odottaa vielä kaapissa suosittelen testaamaan tämän reseptin.

Punajuurilaatikko fetajuustolla
kahden litran vuokaan

1,2 kg punajuuria
2 omenaa
4 dl ruokakermaa
1 dl omenamehua
100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
0,5 dl korppujauhoja
voita 

Kuori punajuuret ja omenat, leikkaa lohkoiksi. Laita punajuuret kattilaan veteen ja keitä noin tunti, melkein kypsäksi. Lisää sitten omenat ja anna porista vielä viisi minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret ja omenat sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma, omenamehu, kananmunat ja murennettu feta ja mausteet. Kaada seos voideltuun vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.


Nam! Yksi punajuurilaatikko on huvennut jo parempiin suihin, yksi lähtee minun ja perheeni mukaan huomenna joulun viettoon.

Punajuuri maistuu myös punajuuri-vuohenjuustosalaatissa, josta olen aiemmin postannut. Nyt muuten muistin käyttää niitä suojahanskoja!

Oikein hyvää joulua Pastapäiden lukijoille!

- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti