torstai 10. joulukuuta 2015

Punajuuri-vuohenjuustosalaatti


Punajuuri on joulunajan juures. Lämmin punajuuri kuuluu omaan joulupöytääni. Punajuuri maistuu loistavalta myös kylmänä! Tähän salaattiin punajuuret paahdetaan uunissa, jonka jälkeen niiden annetaan jäähtyä.


Punajuuri-vuohenjuustosalaatti kahdelle

400 g punajuuria
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua rosmariinia
rouhittua mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

 Kuori ja pilko punajuuret, sekoita kulhossa mausteiden ja oliiviöljyn kanssa. Kaada uuninpellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kastike

1 rkl oliiviöljyä
0,5 rkl balsamicoa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
 loraus hunajaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Lisäksi

0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
100 g pehmeää vuohenjuustoa
rucolaa

Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla ja kokoa annos. Laita lautaselle rucolaa, punajuuret, vuohenjuusto ja pinjansiemenet, annostele kastiketta muutama teelusikallinen.




Ohjeesta tulee reilut annokset salaattia kahdelle, tämän voisi hyvin tehdä moninkertaisena annoksena isoo kulhoon tai laakeaan astiaan vaikkapa sinne joulupöytään. Annoskoon voi lisukesalaattina laskea pienemmäksi. Todella maistuva, näyttävä ja ruokaisa salaatti.




Vinkki! Punajuuren käsittelyssä apuna ovat suojakäsineet ja terävä kuorimaveitsi. Itse unohdin ensimmäisen. Ensi kerralla muistan!

- Jaana
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti