maanantai 14. joulukuuta 2015

Yrttinen uunimunakas


Yrttinen uunimunakas
4-6 annosta

1 rkl voita
6 kananmunaa
70 g fetajuustoa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl välimeren yrttiseosta
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl ruokakermaa

Laita uuni kuumenemaan. Voitele vuoka, riko pohjalle kananmunat. Leikkaa fetajuusto pieneksi muruksi. Sekoita yhteen yrttiseos, ripaus suolaa ja murskattu valkosipuli. Lisää kananmunien päälle fetajuusto sekä mausteseos ja lorauta päälle ruokakerma ja lopuksi muutama rouhaisu mustapippuria. Kypsennä 250 asteisessa uunissa keskitasolla 5-10 minuuttia. (viiden minuutin kohdalla keltuaiset ovat valuvia, kymmenen minuutin kohdalla täysin kypsiä, riippuen toki uunista)



Kananmuna on loistavaa ravintoa, se pitää kylläisenä pitkään ja sopii loistavasti nautittavaksi aamulla, lakto-ovo-vegetaristi tykkää. Sitä voi valmistaa monella tavalla, paistettuna, keitettynä kuorineen, uppomunana tai uunissa. Tämä yrttinen munakas nautittiin arkiaamuna, todella nopea valmistaa! Aion ehdottomasti tehdä tätä seuraaville yövieraille ja tulevina pyhäpäivinä aamiaisbrunssille. Ja kun tässä taloudessa lihansyöjiäkin asuu, tuli mieleeni, että tähän uunimunakkaaseen voisi lisätä vaikkapa kinkkua tai paistettua pekonia, laittakaa testaukseen! Suolan lisäämisen kanssa kannattaa olla tarkkana, fetajuusto tuo melkeinpä tarvittavan suolan, lisäsin kuitenkin ripauksen varmuuden vuoksi mausteseokseen. Erityisesti jos aikoo lisätä suolaista pekonia niin lisäsuolaa tuskin tarvitaan. 

Käytin Meiran Välimeren yrttiseosta, joka todella kannattaa hankkia maustehyllyyn. Se sisältää persiljaa, basilikaa, kirveliä, rakuunaa, timjamia, oreganoa ja minttua. Aivan loistava yhdistelmä. Sopii ihan kaikkeen.


- Jaana

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti