torstai 26. marraskuuta 2015

Kesäkurpitsapizza


Kesäkurpitsaa pizzan päälle? Käytän paljon kesäkurpitsaa ruoanlaitossa ja joskus kokeilin laittaa sitä pizzaankin, kaveriksi tomaattia ja fetajuustoa. Toimii! Lihansyöjätkin ovat tykänneet tästä lihattomasta pizzasta, jota onkin tullut tehtyä jo monet monet kerrat.


Kesäkurpitsapizza
1 pellillinen

Pohja:
6 g kuivahiivaa (eli noin puolikas pussi)
5 dl pizzajauhosekoitusta
2 dl lämmintä vettä

Päälle:
100 g tomaattisosetta
1 pieni kesäkurpitsa
100 g miniluumu-tomaattia
100 g fetajuustoa
4 dl juustoraastetta
pizzamaustetta 

Valmistele ensin pohja, lisää kuivahiiva lämpimään veteen ja sekoita joukkoon jauhot, anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa juustohöylällä viipaleiksi, viipaloi miniluumu-tomaatit ja pilko feta. Laita uuni lämpenemään.




Painele ja kaulitse pohja leivinpaperille, pellin päälle. Aloita pizzan täyttäminen levittämällä pohjalle tomaattisosetta, asettele kesäkurpitsaviipaleet vieriviereen koko pohjallisen verran. Sitten tomaatit ja feta, lopuksi juustoraaste.




Paista 250 asteisessa uunissa noin 13 minuuttia. Ripottele päälle pizzamaustetta.





Se olis torstai ja viikonloppu jo ihan lähellä! Perjantaina pizzaa ja erään lauantai-illan menun voi tsekata täältä.

- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti