sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Aamu-unisen helppo tuorepuuro

Kulunut kuukausi on mennyt muutosta selviytymiseen. Jotta aamut ovat sujuneet reippaasti, olen helpottanut aamiaisen valmistusta tekemällä iltaisin esivalmisteluja aamupuuron suhteen. Tunnen muutaman puurokammoisen ihmisen, jotka eivät suostu lapsuuden aamupuurot mielessään nyt aikuisenakaan katsomaankaan puurokattilaa kohti. Ehkä inhon on aiheuttanut koostumus, maku tai puuron kanssa tarjottava lisuke, mutta sitä kammoa on kuulemani mukaan hankala selättää. Perinteinen kaurapuuro maistuu itselleni mustikoiden kanssa ja aiheuttaa minussa ennemmin ilon kuin kauhun väristyksiä. 

Muuton aikana olen kuitenkin jättänyt puuron keittämisen ja siirtynyt tuorepuuroihin. Jos haluaa oppia siedättämään itsensä puurokammosta, suosittelen aloittamaan ensinnäkin helpoista ja toiseksi herkullisista tuorepuuroista (voin vannoa, että tälläkin hetkellä joku puurokammoinen syö ilolla tuorepuuroa tietämättään). Tuorepuuro kannattaa valmistaa aamua varten jo edellisenä iltana. Puuroja voi varioida mielensä ja sesongin mukaan vaikka kuinka, eikä valmistamiseen tarvita edes kattilaa. Lisäksi śyksyinen omenatuorepuuro kanelilla maustettuna sopii joulun odotukseen erinomaisesti.



Omenatuorepuuro
1 omena
1 dl turkinjogurttia
1 dl kaurahiutaleita
hunajaa
ripaus kanelia

Raasta omena ja sekoita jogurtti, kaurahiutaleet ja turkinjogurtti. Mausta oman maun mukaan hunajalla ja kanelilla. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua yön yli. 


-Sanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti