tiistai 24. marraskuuta 2015

Lautasella bataattiburgeria

Sunnuntai on on yleensä mukava kokkailupäivä, ellei jopa päivistä paras. Silloin voi rauhassa käydä kaupassa, suunnitella päivän menua ja kokeilla uusia juttuja. Erään aurinkoisen sunnuntain menu rakentui vasta kaupassa. Halusin tehdä jotain helppoa, mutta kuitenkin kokeilla jotakin uutta. Bataattiburgereiden suurin hehkutus on jo laantunut, mutta hitaasti lämpeävänä päädyin kokeilemaan vasta nyt bataattiburgereita. Vaalean leivän sijaan burgerin kantena ja pohjana toimii bataattiviipaleet. Maku on mukavan erilainen ja luonnollinen verrattuna normaaliin hampurilaissämpylään. Monesti bataattiburgeriohjeet ovat kasvisversioita, mutta tällä kertaa burgereiden väliin päätyi erään keittiössä hääränneen Rastapään säveltämät jauheliha-palvikylkipihvit. Pastapäiden Jaana ehdotti pihvin tilalle myös vuohenjuustoa. Sitä kokeillaankin ensi kerralla. 

Bataattiburgerit
(kahdelle)

1 pyöreä bataatti
oliiviöljyä
tomaattia
salaattia
suolakurkkua
cheddar-juustoa
jauheliha-palvikylkipihvit

Viipaloi bataatti n. sentin paksuisiksi viipaleiksi, sivele päälle oliiviöljyä ja laita uuniin 225 asteeseen. Ota bataatit uunista 15 minuutin kuluttua - kannattaa varoa liikaa kypsentämistä. Ja nyt, kokoa maistuva bataattiburgeri.



Jauheliha-palvikylkipihvit

400g jauhelihaa
100 g palvikylkeä
1 keltasipuli
1 dl korppujauhoja
1 dl turkinjogurttia
1 kananmuna
mustapippuria
suolaa
savuchilijauhetta

Kuutioi palvikylki ja sipuli pieneksi, sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää joukkoon myös korppujauhot, jogurtti, kananmuna ja mausteet. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla molemmin puolin. Jos taikina tuntuu jäävän sormiin kiinni, kastele sormet kylmään veteen ennen muotoilua.

Lisäksi tein Soppa365 -sivustolta löytämäni Nigellan couscous-halloumisalaatin burgereiden kylkeen. Salaatti oli todella hyvää, tosin ensi kerralla kokeilen burgereiden kanssa raikkaampaa salaattia. 

-Sanna


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti