sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Näin syntyi Pastapäät

Tervetuloa seuraamaan lähietäisyydeltä, mitä Pastapäiden keittiöissä tapahtuu. Jaana ja Sanna päättivät perustaa Pastapäät -blogin syksyllä 2015, sillä ruokakuvien ja -reseptien toisilleen jakaminen ei enää riittänyt. Viidentoista vuoden ystävyys ja kasvisruokien valmistaminen toimivat kipinänä tämän blogin perustamiseen. Molemmat Pastapäät viihtyvät keittiössä, erityisesti kasvisruokien parissa. Uusien reseptien testaaminen ja kuvaaminen tuo blogin myötä innostusta ja haasteita jatkaa hyvän ruuan parissa.

Jaana

Ruoka ja valokuvaus, en oikeen osaa päättää kummasta pidän enemmän! Valokuvausta on tullut aktiivisesti harrastettua pari vuotta, kokkausta ihan teini-ikäisestä asti. Kokkaan luovasti kasviksista, kermasta, kananmunasta ja juustosta. Vegaani siis en ole, mutta lihaa, kanaa eikä kalaa lautaseltani ei ole löytynyt yli viiteentoista vuoteen, virallinen nimitys ruokavaliolleni on siis lakto-ovo-vegetaarinen. Muu perhe on sekasyöjiä ja valmistan heille liharuokia, mutta omalta osaltani tässä blogissa esittelen lihattomia ruokia ja omia reseptejäni, ellei toisin mainita. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi lasta sekä yksi nelijalkainen. Blogin perustaminen on ennenkin käynyt mielessä, viimeinen päätös syntyi, kun pitkäaikainen ystäväni, nykyinen bloggaajakollegani Pastapäiden Sanna, ehdotti yhteisen blogin avaamista, tässä sitä ollaan! Innokkaana uusista haasteista ja ruoasta sekä valokuvauksesta, edelleen oppien ja kehittyen, täysillä panostaen, näin syntyi Pastapäät.

Sanna

Sain ensimmäisen keittokirjani, Mummo Ankan unelmaherkut, 5-vuotislahjaksi kummeiltani ja siitä lähtien olen viihtynyt ruuan laiton ja leivonnan parissa. Jenkkityyliset sokeriset ja voin kyllästämät reseptit ovat vaihtuneet terveellisimmiksi ja lahjaksi saatua kirjaa tulee avattua yhä harvemmin reseptiikan vuoksi, vaikka keittokirjojen lukeminen onkin hyvin inspiroivaa. Lempikasvikseni on tomaatti, enkä todennäköisesti tule saamaan siitä koskaan tarpeekseeni. Sen lukijat tulevat huomaamaan myös resepteissäni. Päätin tänä kesänä viisi vuotta kestäneen kasviruokavaliokokeilun ja nykyään valmistan keittiössäni myös liharuokia. Valmistan ruokaa yleensä yhä useammin yhdessä mieheni kanssa ja ruokapöydän ympärillä istuu meidän lisäksemme usein myös mieheni kaksi poikaa. Olen aikaisemmin kirjoittanut blogia #kevätsiivous -kampanjan yhteydessä, joten bloggaaminen ei ole itselleni ihan uusi asia, mutta uutta opin varmasti tämän projektin myötä. Ja mikä mukavinta, saan jakaa projektin pitkäaikaisen ystäväni kanssa. 

Voit lukea meistä lisää Info-sivulla.

Löydät meidät myös Facebookista sekä Instagramista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti