sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vadelmainen brownieskakku

Tiedättehän, kun on pitkään käyttänyt samoja keittiövälineitä ja tuntee ne kuin omat taskunsa. Sähkövatkaimesta puuttuu säätönappula, jääkaappi on juuri sopivan viileä tai kuinka nopeasti uuni lämpeää haluttuun asteeseen ja paistaa niin pullat kuin laatikotkin ruokapöytään valmiiksi nostettaviksi. Muuton jälkeen törmäsin uudessa kodissa tähän ongelmaan, etten tunne keittiöni varustusta. Oikeastaan emme puhu uunini kanssa samaa kieltä. Kuluneen viikon aikana tässä talossa on paistettu joulukinkkua, piparkakkutaloa ja brownieskakkua ja olen joutunut huomaamaan, ettei uuni lämpene ihan haluttuun asteeseen. Ei auta kuin kokeilun kautta tutustua uuteen uuniin ja yrittää löytää sen kanssa yhteinen sävel. Näistä edellä mainituista uunikoekaniineista parhaiten selviytyi brownieskakku. Se ihastuttaa helppoudellaan ja sopii erityisesti tällaisiin päiviin, kun kaupat ovat kiinni, mutta olisi mukava haukata jotakin makeaa. 



Brownieskakku

4 rkl kaakaojauhetta  
150g sulatettua voita  
3dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa  
1,5 dl pakastevadelmia
0,5 dl mantelirouhetta

 Sekoita sulatettu voi ja kaakaojauhe kulhossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Kaada sulatettu voi-kaakaojauheseos muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita. Lisää loput kuivat aineet joukkoon ja lopuksi myös vadelmat ja mantelirouhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n. 25 cm).  Paista kakku 200 asteisessa uunissa, n. 20 min. (huom. tässä kohtaa tunnet uunisi parhaiten, kakku saa jäädä sisältä pehmeäksi). Jäähdytä kakku ja koristele se halutessasi tuoreilla vadelmilla.



Tällä kertaa lisämausteeksi kakkuun päätyi pakastevadelmat ja mantelirouhe ja kakkuun voi vaihdella kerta toisensa jälkeen oman mielensä mukaan lisämausteita. 

-Sanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti