keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Pestopasta ja paahdetut pinjansiemenet


Pastaruoka on pikaruokaa, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Pasta ei odottele syöjäänsä, vaan se kannetaan muuten valmiiseen pöytään. Viikonloppuna voi panostaa itse tehtyyn pestoon, arkena se ostetaan valmiina kaupasta.

Pestopasta kahdelle

150 g pastaa
2 rkl basilika pestoa
ripaus suolaa
0,5 dl pinjansiemeniä
100 g mozzarella juustoa

 Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen, tarkasta kypsymisaika pakkauksesta. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Lämmitä pannu miedolle lämmölle ja pyörittele siemeniä pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta siemeniä, pieni lämmitys riittää. Siemenen pinnalle ilmestyy aavistus kullanruskeaa sävyä ja ihana tuoksuu nousee pannulta. Siitä tietää että siemenet ovat valmiit. Älä jätä siemeniä kuumalle pannulle vaan kaada ne kulhoon jäähtymään.
Kun pasta on sopivan kypsää, kaada se lävikköön. Jätä aavistuksen märäksi, jotta pestokastike sekoittuu pastaan paremmin. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää pesto, ripaus suolaa ja pinjansiemenet. Osan siemenistä voi jättää annoksen koristelua varten. Tarjoile pasta heti raikkaan mozzarellajuuston ja tuoreen basilikan kera.

Maailman helpoin pasta, joka on päässyt Pastapäiden facebook-profiilikuvaksi.

- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti