sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kanelimuffinssit

Kaneli kuuluu suomalaisen joulun makuihin, nämä kanelimuffinssit sopivat käynnissä olevaan pikkujoulukauteen, miksipä ei myös aattoillan jälkiruokakattaukseen. Ohjeeseen törmäsin Hella&Houkutus -blogissa, laitoin kuitenkin taikinaan puolet vähemmän sokeria ja hyviä tuli näinkin! Muffinssit saavat uunista tulon jälkeen yllensä sokeri-kaneli hunnun, joten mielestäni itse taikina voikin olla vähemmän makea. Ihan maun mukaan sopii toimia.


Kanelimuffinssit
12 kpl

4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
3/4 dl rypsiöljyä
1 dl sokeria (alkuperäisessä ohjeessa 2 dl)
1 kananmuna
2 dl maitoa

Pinnalle:
30 g voita
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia 

Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita eri kulhossa öljy, sokeri, kananmuna ja maito. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.


Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna muffinssien levätä hetki liinan alla. Sulata voi ja sekoita yhteen sokeri ja kaneli. Irrota muffinssit vuoistaan ja kasta ensin voisulassa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa, karistele yrimääräinen sokeri pois ja aseta muffinssit tarjolle.



Nauti jouluiset muffinssit glögin kanssa, hyvää seuraa unohtamatta.
Suloista sunnuntaita!

- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti