perjantai 11. joulukuuta 2015

Resepti, jonka olisin halunnut keksiä...

Löysin sen sattumalta, mutta ensi hetkestä tiesin, että tulisin rakastamaan sitä. Olen tarjonnut sitä perheelleni, ystävilleni, ystävieni ystäville ja lähes jokaiselle ruokapöytääni istahtaneelle. Olen jakanut reseptiä pyynnöstä lähes yhtä monelle. Isäni, joka vannoo liharuokien nimeen, söi lautasen tyhjäksi ja huomasi vasta aterian jälkeen, että siitä "puuttui" liha. Veljeni tuunaa reseptiä lisäämällä joukkoon kanaa. Eräs läheisistäni epäili, ettei pasta voi olla kovinkaan ihmeellistä, mutta vaihtoi epäilijöiden leiristä kannattajien joukkoon hyvin nopeasti ensimmäisen kerran maistettuaan ruokaa. Eräs ystäväni lisää joukkoon avokadoa, minä minttua.

Resepti löytyi Helsingin Sanomien verkkoblogista Kauhaa ja rakkautta, joka on jo lopettanut toimintansa ja bloggari kirjoittaa nykyään toisenlaista blogia. Resepti on juuri sellainen, jonka minä olisin halunnut tehdä. Tämä ihana resepti on voi-sitruuna-persiljapasta. Pastassa yhdistyvät suosikki raaka-aineeni, eli sitruuna, persilja, parmesanjuusto ja valkosipuli. Tämä pasta yllättää helppoudellaan (taas kerran), herkullisuudellaan ja yksinkertaisuudellaan, enkä usko kyllästyväni koskaan tähän!



Voi-sitruuna-persiljapasta
(kahdelle)

150g spagettia
1 ruukku lehtipersiljaa
puolikas ruukku minttua
1 yksikyntinen valkosipuli
3 rkl voita
1/2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 dl raastettua parmesanjuustoa
sitruunan mehu puristettuna

Laita pasta kiehumaan. Silppua persilja ja minttu, ja viipaloi yksikyntinen valkosipuli. Kuumenna voi pannulla ja kuullota yrttejä ja valkosipulia voissa noin minuutin ajan. Lisää joukkoon vielä raastettu sitruunan kuori, kääntele sitä pannulla ja nosta n. puolen minuutin päästä pannu pois levyltä. Sekoita pasta yrtti-valkosipuliseokseen ja lisää joukkoon parmesan. Lisää lopuksi vielä sitruunamehu ja sekoita. Tarjoile heti. 



-Sanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti