maanantai 4. tammikuuta 2016

Mango-mustikkasmoothie

Näin vuoden alussa moni suunnittelee ja aloittaa ruokavaliossa remontin. Joulunpyhät ja uuden vuoden juhlat on juhlittu ja alkava vuosi on aina uuden alku. Itselläni ruokavalio on sama ympäri vuoden, pientä kausivaihtelua toki esiintyy ja sesongin mukana mennään täälläkin. Millekkään isolle remontille ruokavaliossa ei kuitenkaan ole tarvetta. Toki näin alkuvuonna sitä alkaa luonnollisesti kaipaamaan kaikkea raikasta ja vähän kevyempää syötävää, koska loppuvuonna lautasella on ollut enemmän juustoa ja kermaa sisältäviä ruokia.

Yksi pysyy samana vuodesta toiseen ja se on aamiainen. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, aamurutiiniini kuuluu poikkeuksetta smoothie. Oma vinkkini ruokavalioremontoijille onkin, että täysmuutoksen sijaan kannattaisi lähteä pienillä askelilla liikkeelle. Aamiaisen lisääminen rutiiniin on yksi ja todella tärkeä askel. Hyvässä ruokavaliossa kun syödään paljon ja usein, tai näin ainakin itse teen ja olen kokenut sen hyväksi. Ja kun aamulla heti kahvin jälkeen nauttii proteiini- ja nestepitoisen smoothien on lounasaikaan kunnolla nälkäinen. Siitä tietää että homma toimii niinkuin pitää ja kroppa on liikkeellä!

Mango-mustikkasmoothie yhdelle

2 dl mangokuutioita
1 dl mustikoita
puolikas banaani
125g maitorahkaa
1 tl pellavansiemenrouhetta
10 maapähkinää
muutama cashewpähkinä 
2 dl vettä

Laita ainekset blenderiin ja surauta, valmis! 

Smoothiessa yksinkertaisesti on kaikki mitä kroppa tarvitsee. Ja aamulla ei tarvitse arpoa mitä syö, kun rahkapurkit ovat odottamassa ja marjat valmiina pakastimessa.

Hyvää huomenta! Smoothietime!
- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti