Se on hernaripäivä! Törmäsin niin hyvän kuuloiseen hernekeiton ohjeeseen Mamigogo-blogissa, että laitoin heti herneet likoamaan, tätä nautittiin lounaaksi seuraavana päivänä. Klassisesta hernarista tämä poikkeaa siinä, että keitto on lihaton.
Lihaton hernekeitto
500 g kuivattuja herneitä
3 kasvisliemikuutiota
3 l vettä
2 sipulia
500 g porkkanoita
2 tl meiramia
1 tl mustapippuria
2 rkl sinappia
Huuhtele herneet lävikössä ja laita isoon kattilaan veteen likoamaan. Liota huoneenlämmössä vähintään 10 tuntia. Kaada liotusvesi pois ja mittaa herneiden joukkoon vesi, lisää kasvisliemikuutiot ja pilkotut kasvikset. Keitä 1 tunti ja lisää mausteet, jatka keittämistä vielä puoli tuntia.
Huuhtele herneet lävikössä ja laita isoon kattilaan veteen likoamaan. Liota huoneenlämmössä vähintään 10 tuntia. Kaada liotusvesi pois ja mittaa herneiden joukkoon vesi, lisää kasvisliemikuutiot ja pilkotut kasvikset. Keitä 1 tunti ja lisää mausteet, jatka keittämistä vielä puoli tuntia.
Päälle reilu töräytys sinappia. Maistui niin hyvältä tumman hapankorpun kera! Jälkkäriksi sopii, tai pikemminkin kuuluu, pannukakku. Pannukakun teen aina Hellapoliisin simppelillä ohjeella.
Täydellinen hernekeittoelämys saavutetaan, kun keitto nautitaan talvisäässä ulkoilun jälkeen. Täällä Lounais-Suomessa on pari päivää oltu plussakeleillä. Hernekeitto maistuu kyllä aina!
Täydellinen hernekeittoelämys saavutetaan, kun keitto nautitaan talvisäässä ulkoilun jälkeen. Täällä Lounais-Suomessa on pari päivää oltu plussakeleillä. Hernekeitto maistuu kyllä aina!
- Jaana
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti