sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Couscoussalaatti raejuustolla ja avokadolla


Couscoussalaatti raejuustolla ja avokadolla

2dl couscous
2dl vettä
suolaa
1 tl oliiviöljyä
1 paprika
puolikas punasipuli
200 g raejuustoa
1 avokado
valkosipulijauhetta
sitruunamehua 
vihreää salaattia
tuoretta persiljaa

Laita ensin raejuusto siivilään valumaan. Valmista couscous, lämmitä kattilassa 2 dl vettä melkein kiehuvaksi, lisää ripaus suolaa sekä couscous. Sekoita ja laita kansi päälle, nosta pois liedeltä ja anna hautua rauhassa viisi minuuttia. Sekoita valmis couscous haarukalla, sekoita joukkoon 1 tl oliiviöljyä, 0,5 tl sitruunamehua sekä tarvittaessa lisää suolaa. Anna couscousin jäähtyä. Halkaise avokado, viipaloi kuoressaan ja auta lusikalla viipaleet kulhoon. Sekoita avokadon joukkoon 1/4 tl suolaa, 1/4 tl valkosipulijauhetta ja 0,5 tl sitruunamehua. Pilko paprika ja punasipuli pieneksi. Revi salaatti kulhoon, lisää paprika ja punasipuli sekä hienonnettu persilja, valutettu raejuusto, maustettu avokado ja jäähdytetty couscous. Sekoita hyvin ja nauti.




Tämä salaatti syntyi kun teki mieli jotain raikasta, mutta kuitenkin jotain täyttävää. Couscous on tuttu raaka-aine, useimmiten olen kuitenkin käyttänyt sitä lämpimissä ruoissa. Käytin GoGreenin täysjyvädurumvehnästä valmistettua couscousia. Salaatti sai luonnetta sitruunamehusta ja punasipulista. Söin tätä ihan sellaisenaan lounaalla ja myöhemmin lisukesalaattina lämpimän ruoan kanssa.

Avokado on nyt sesongissa, eli sen pitäisi olla parhaimmillaan maun ja hinnan puolesta. Kuitenkin vuodesta toiseen totean lähikauppani hevi-osastolla näin talviaikaan, että avokadot ovat joko aivan raakoja, jolloin siis niille pitäisi antaa aikaa kypsyä kotona huoneenlämmössä tai sitten avokadot ovat aivan ylikypsiä. Kypsyyden tunnistaa painamalla avokadoa kevyesti, raaka avokado on kova. Kypsä avokado on sopivan pehmeä. Ylikypsä avokado on sitten aivan liian pehmeä ja halkaistessa voi todeta hedelmälihan tummuneen. Joskus käy tuuri ja avokado on juuri sopivan kypsä heti syötäväksi!

Maustan avokadoni aina näin suolalla ja valkosipulijauheella, söin sitä sitten sellaisenaan ruisleivän päällä tai lisukkeena ruokalautasella. Sitruunamehu hidastaa hedelmälihaa tummumasta. 

Oikein värikäs ja maukas salaatti. Yhtälailla eväslounasainesta kuin lisukesalaatti illallisen kylkeen.

Hyvää alkavaa viikkoa!
- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti