tiistai 19. tammikuuta 2016

Kikhernepihvit

Kikherneet ovat mitä loistavin raaka-aine, sopii miedon makunsa ansiosta moneen ja niitä voi lisätä mihin tahansa ruokiin, esimerksiksi salaatteihin ja lämpimiin ruokiin. Maustamalla niistä syntyy sellaisenaankin vaikka mitä, esimerkiksi pihvejä! Täyttävää ja herkullista. Itse käytän aina näitä purkkikikherneitä, jotka ovat heti valmiita käyttöön ja pitkäkestoinen liotus ja keittovaihe jää pois.

Kikhernepihvit
9 kpl

1 prk kikherneitä
1 kananmuna
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl kuivattua basilikaa / muita yrttejä
rouhittua mustapippuria
0,5 dl korppujauhoja

Valuta kikherneistä neste pois ja murskaa ne kulhossa haarukkaa apuna käyttäen, lisää kananmuna, murskattu valkosipuli, mausteet ja sitruunamehu ja oliiviöljy. Sekoita  ja lisää lopuksi korppujauho. Muotoile massasta yhdeksän pihviä ja paista pannulla oliiviöljyssä, muutama minuutti per puoli.



Nautiskele turkkilaisen jugurtin kanssa. Simppeli ruoka ja simppeli resepti!
- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti