keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Paistettua kesäkurpitsaa ja porkkanaa kikherne-siementahnalla

Se kävi taas pyytämättä ja yllättäin. Töistä kotiin päästyäni mittailin jääkapin sisältöä, enkä löytänyt mielestäni mitään syötävää. Kaappien ovia availlessani löysin kuitenkin puolikkaan kesäkurpitsan ja porkkanoita. Lisää valmistusaineita etsiessäni käteeni osui purkki kikherneitä. Muistin myös pari päivää sitten ostamani basilikan ja ruoka olikin jo puolivalmiina edessäni. 

Tammikuussa olen tehnyt niin sanottuja jämäruokia, eli sekoittanut kaapista löytyvät ainekset yhteen. Näihin yllätysruokiin on kuulunut mm. tonnikala-ananaspizza, jonka päälle kehitin todella maukkaan chili-valkosipuliöljyn. Jää- ja kuivakaappeja pitäisi tutkia avoimin silmin ja mielin, joskus se voi johdattaa ihan uusien reseptien pariin.




Paistetut vihannekset kikherne-siementahnalla
Puolikas kesäkurpitsa
yksi iso porkkana
oliiviöljy

Kikherne-siementahna
1 pkt GoGreen kikherneitä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 ruukkubasilika
1 sitruunanmehu
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl vettä 

Lisäksi
1 avokado pilkottuna

Tee kesäkurpitsasta ja porkkanasta pitkiä suikaleita ja jätä suikaleet maustumaan pieneen määrään oliiviöljyä. Huuhtele kikherneet pakkauksen ohjeen mukaan ja laita ne auringonkukansiementen, valkosipulinkynsien ja basilikan kanssa kulhoon. Pyöräytä ainekset sauvasekoittimella hienoksi, jonka jälkeen lisää joukkoon sitruunanmehu, oliiviöljy ja vesi. Pyöräytä loputkin ainesosat sauvasekoittimella tahnaksi. Paista vihanneksia pannulla viisi minuuttia. Tarjoile tahnan ja avokadon kera.  

 -Sanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti