lauantai 19. maaliskuuta 2016

Välimeren kasvispiirakka

Välimeren kasvispiirakka on herkullinen kasvisvaihtoehto, joka sopii salaatin kaverina myös lounaalle. Täytteitä voi vaihdella sen mukaan mitä jääkaapista löytyy, mutta piirakan salaisuus on pohjan päälle murusteltava feta, joka maistuu jokaisella suupalalla. Toisinaan levitän pohjan päälle ohuen kerroksen pestoa, joka sekin saa makuhermot kuvittelemaan itsensä Italian auringon alle.

Olen onnekas, kun saan nykyään blogikollegani kerran kuukaudessa vierailulle. Jaana opiskelee Helsingissä monimuoto-opiskeluna lisää valokuvauksesta, joten lähiopetuspäivinä hän majoittuu luonani. No, mitä siitä tulee kun kaksi Pastapäätä saadaan saman katon alle? Tietysti vaihdamme kuulumiset, mutta suurin osa ajasta kuluu keittiössä ruokaa valmistaen ja blogia suunnitellen.Jaana muuten kuvasi tämänkin postauksen ruokakuvat. Jaanan kanssa olemme yhteydessä päivittäin Whatsapp:ssa ja keskustelemme kuulumisten lisäksi blogista, mutta kasvotusten ideat saadaan paremmin käytäntöön. Olemme opetelleet bloggaamista ruokapäivitysten yhteydessä ja blogimaailma on kyllä mielenkiintoinen ja mahdollisuuksia täynnä. Jos sinä mietit blogin perustamista tai kaipaat lisää vinkkejä omaan blogiisi, vilkaise Veera R. -sivusto. Jos kiinnostuit vielä enemmän, tilaa sivuston uutiskirjeet. Niistä löydät blogin uusimmat kuulumiset ja uutiskirjeiden kirjoitustyyli on jotenkin niin ihana! 





Jaanan vierailun kunniaksi leivoin välimeren kasvispiirakan, valmistin vihersalaatin ja nostin pöytään myös Lidlistä ostamani hummuksen (1,99€  / 200 grammaa). Käytän hummusta salaattien kyljessä ja leivän päällä. En yleensä välitä valmisruuista, mutta tätä voin suositella, jos et jaksa odottaa kikherneiden turpoamista puolta päivää.  




Välimeren kasvispiirakka

Pohja:
150 g voita
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä  

Täyte:
150 g Fetajuustoa
kourallinen vihreitä oliiveja 
kourallinen  kirsikkatomaatteja
1 paahdettu, kuoreton paprika
kourallinen basilikaa silppuna
2 munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl juustoraastetta  

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ja lisää vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 20 cm). Esipaista pohjaa 10 min uunin keskitasolla 175 asteessa. Paahda paprikat isommissa paloissa pannulla kovalla lämmöllä niin, että kuori alkaa tummumaan. Puolita kirsikkatomaatit ja kuori ja paloittele paprika. Murusta pohjan päälle fetajuusto, ripottele oliivit . Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne fetajuuston päälle, ripottele oliivit, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.  Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.



-Sanna
Kuvat: Jaana
Teksti: Sanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti