tiistai 5. huhtikuuta 2016

Muurinpohjaletut

Muurikkaletut eivät esittelyä kaipaa. Valmistin näitä eräänä mökkiviikonloppuna, letut katosivat niin nopeasti parempiin suihin etten ennättänyt laskemaan montako lettua ohjeesta tuli! Tein taikinan puolivalmiiksi jo kotona ennen mökille lähtöä ja juuri ennen paistamista lisäsin joukkoon vichyveden. Ohjeen nappasin suoraan Terhin keittiössä -blogista. 


Muurinpohjaletut

5 dl punaista maitoa
3 kananmunaa
n. 50 voita sulatettuna
1 tl suolaa
1,5 dl ohrajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
5 dl vichyä

Sekoita kaikki ainekset vichyä lukuunottamatta keskenään. Anna taikinan tekeytyä pari tuntia tai vaikka jääkaapissa yön yli. Lisää joukkoon vichy juuri ennen paistamista.

Käytin paistamiseen juoksevaa rypsiöljyvalmistetta, sitä oli helppo annostella muurinpohjalle. Nostelin valmiit letut grillin läheisyydessä olleelle lautaselle.





Letut nautittiin kermavaahdon, hillon sekä rouhittujen suolapähkinöiden kera. Kyllä maistui kaikille! Oman "mausteensa" illan lettuhetkeen toi  koko päivän ulkoilmassa liikkuminen ja mökkisauna.

- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti