perjantai 26. helmikuuta 2016

Porkkanamunakas



Kaikenlaiset munakkaat ovat oivaa arkiruokaa, nopeaa, helppoa ja edullista. Tässä yksi versio täyttävästä lounasmunakkaasta.

Porkkanamunakas kahdelle

4 kananmunaa
2-3 porkkanaa
1 punasipuli
0,5 dl juustoraastetta
oliiviöljyä
valkopippuria
suolaa


 Kuori ja pilko sipuli ja raasta porkkanat, lämmitä pannulla tilkka oliviiöljyä ja pehmentele kasviksia pannulla muutama minuutti. Riko munat kulhoon ja mausta, sekoita joukkoon juustoraaste. Lisää kulhoon pehmentyneet kasvikset, lisää pannulle vähän oliivioljyä ja kaada munaseos pannulle, hyydytä munakas miedolla lämmöllä ja käännä. Nauti heti lämpimänä. 


Nopea postaus ja todella simppeli ohje jälleen kerran. Kananmunia on pidetty pitkään jopa haitallisina niiden sisältämän kolesterolin takia. Tutkimukset ovat onneksi osoittaneet, että kananmunia voi terve ihminen kohtuudella syödä turvallisesti. Muistan, että joskus oli jopa suositus kuinka monta kananmunaa saisi viikossa syödä! Itsellä kuluu kananmunia päivittäin ja kolesteroliarvot ovat kunnossa. Syökää kananmunia.

Hyväterveys.fi -sivustolla oli aika hyvä artikkeli kananmunasta ja sen terveysvaikutuksista.

- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti