tiistai 31. toukokuuta 2016

Varhaiskaalisalaatti

Kesä on täällä! Ihanina lämpiminä päivinä ei tee mieli syödä mitään raskasta, eikä välttämättä edes lämmintä ruokaa. Siispä valmistin töihin mukaan otettavaksi evääksi salaattia varhaiskaalista. Rapsakka ja raikas salaatti on hyvä lounas, ei liian tuhtia, mutta kuitenkin täyttävää.

Suolapähkinät ja keitetty kananmuna varmistavat, ettei vatsa murise heti parin tunnin päästä.



Varhaiskaalisalaatti

varhaiskaalia
punaista paprikaa
kurkkua
fetajuustoa
pastaa
suolapähkinöitä
kuivattuja yrttejä
ripaus suolaa
oliiviöljyä
keitettyä kananmunaa

Keitä pasta suolatussa vedessä, valuta siivilässä ja huuhtele kylmässä vedessä. Jätä pasta valumaan siivilään. Irrota kaalista lehtiä, leikkaa kovimmat lehtiruodit pois. Revi kaali astiaan ja pilko muut aineet päälle, lisää myös kuivatut yrtit. Mausta valunut pasta ripauksella suolaa ja lisää salaattiin. Valuta lopuksi päälle loraus oliiviölyä. Sekoita ja tarjoile keitetyn kananmunan kera.


Tee salaattia iso kulhollinen ja annostele eväsrasioihin. Varhaiskaali kestää hyvin jääkaappisäilytystä revittynäkin eikä helposti vetisty tai nahistu. 

- Jaana

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti